Jak cestovat busem

Cestování autobusem je pro spoustu lidí tou levnější formou, jak se někam přemístit. Pokud nemáte vlastní automobil nebo nechcete strávit za volantem několik hodin, pak je pro vás řešením jízda autobusem. A aby byla maximálně pohodlná a bezpečná, je zde několik dobrých doporučení a rad, jak nepodcenit přípravu.
londýnský autobus
Nebudeme zde rozebírat denní ježdění do zaměstnání, ale spíše cestování na delší vzdálenosti, především na dovolené. Tento způsob cestování si můžete užít bez obav a strachu a také vám uteče jako voda.
Do autobusu neberte zbytečně moc oblečení ani zavazadel, jen to, co je nezbytně nutné, všechno ostatní nechte v zavazadlovém prostoru, není problém při pravidelných zastávkách, požádat řidiče, určitě vám rán ochotně umožní přístup k vašemu zavazadlu. Navíc v samotném autobuse je místa málo a prostor nad hlavou moc místa neposkytuje. Dávat něco pod nohy také není zrovna šťastným řešením, neboť při delší jízdě pak nebudete mít kam nohy složit.
sedadla autobusu
Každé zastavení využijte do poslední minuty, návštěva toalety, chvíle na jídlo a pití, protáhnutí těla, určitě nezůstávejte sedět na svém místě. Pokud nechcete trávit zbytečně čas ve frontě na občerstvení někde na benzínce, připravte si svoje vlastní na cestu. Cestování je náročné, proto myslete na dostatek ovoce a zeleniny, drobné sladkosti se určitě také neztratí.  Nápoje berte spíše v menších lahvích, které nezaberou tolik místa a jsou i více praktické. Autobusy jezdící delší vzdálenosti jsou vybaveny tak, aby cestujícím byla možnost nabídnout jak pití teplé, tak i chlazené. Co se týká toalet, mějte u sebe dostatek drobných mincí, někde se totiž za jejich použití platí. Své využití najdou i osvěžující ubrousky a základní potřeby sloužící k denní hygieně.
Na sebe si vždy berte oblečení pohodlné, pokud možno sportovního rázu. Díky klimatizaci je dobré mít nějaký svetr nebo mikinu, vhod přijde i nějaká lehká pokrývka. Při noční jízdě se bude hodit i cestovní polštář.
A abyste se nenudili a zároveň nerušili ostatní, tak menší knihu a sluchátka určitě nezapomeňte doma.
 


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup